De Top Vijf van Beatles Nummers die in Films zijn gebruikt

Webmaster Nieuws

Hoewel ze maar 10 jaar bij elkaar waren, is Beatles muziek de ‘soundtrack’ van ons leven. Hun rijke variëteit aan melodieën en poëtische teksten passen zowat bij elke gelegenheid. Liefdes liedjes, pittige liedjes, grillige deuntjes, het is er allemaal in de schat die door vier mannen werd achtergelaten en de koers van de muzikale toekomst veranderde. Gewoonlijk wanneer we een Beatles nummer horen in een film is het een cover versie, maar niettemin werkt dat ook. Van bruiloft scenes tot en met een Michael Moore documentaire, hierbij vijf van de best gebruikte Beatles nummers in films. 

All You Need is Love ( Love Actually )

Sommige mensen die de plot van de film vreselijk vonden gaven de film de bijnaam “Love, Not So Much” maar iedereen moet toegeven dat wanneer de ‘flash mop’  begint met het zingen van ‘All You Need Is Love’  bij de bruiloft, we het heerlijk vinden. De getuige is smoorverliefd op de bruid maar dat maakt niet uit. Wat elke kerkelijke bruiloft nodig heeft is een buitensporig Beatles nummer. Toekomstige bruiden en bruidegommen zijn er zo dol op dat ze deze iconische song scene na willen doen op hun eigen bruiloft, met verschillende resultaten (kijk maar naar de “wedding performance” clips op YouTube ). Bij de trouw scene in ‘Love Actually’ is het moeilijk om niet mee te zingen met deze Lennon – McCartney klassieker. Het deed het prima in deze suikerzoete film. Dat kun je niet zeggen over het gebruik van ‘All You Need is Love’  in de vervelende commercials van Jennifer Anniston.

Twist and Shout ( Ferris Bueller’s day Off )

Hoewel je eigen spijbel dagen van school waarschijnlijk niet zo top waren, springt Ferris op het vlot in de parade alsof die van hem is. Het leukste van alles is dat hij exact play backt op John Lennon’s sombere unieke stem, hij zingt het gewoon ! Matthew Broderick, een geroutineerde theater acteur is geboren voor deze rol, al was het maar voor deze scene.

Across the Universe ( Pleasantville) Spoiler Alert:

Aan het einde van Pleasantville is de zwart witte wereld heel gekleurd geworden en Betty Parker (Joan Allen) moet beslissen of ze bij haar man blijft of er met haar minnaar vandoor gaat. “Across the Universe” past perfect bij het moment wanneer zij op een bankje in een park zit met alle twee om de beurt en vraagt wat gaat er gebeuren. Fiona Apple zet dit ontroerende Beatles nummer perfect neer.

Happiness is a Warm Gun ( Bowling for Columbine )

Oké, dus Michael Moore heeft erg zijn best gedaan om de meest maffe, idiootste wapen bezitters te vinden en hen in een film gezet om hier juist voor meer controle te ijveren. Of je nou van hem houdt of zijn films vreselijk vindt, het was te gek wat hij deed om “Happiness is a Warm Gun” te gebruiken als achtergrond bij een montage van het portretteren van wapen fanaten met shockerende scenes om zijn punt te maken. Wie had zich voor kunnen stellen dat toen “The White Album” uitkwam Amerika zo verdeeld kon zijn over wapen controle. Moore gebruikte ook het nummer van Louis Armstrong “What a Wonderful World” om onze gewelddadige wereld te onderstrepen. Het “White Album” is altijd aan controversies geknoopt. Waarschijnlijk is de zin “Helter Skelter” altijd verkeerd gespeld op de met bloed beschreven muren bij de Tate-La Bianca moorden.

Tomorrow Never Knows ( Sucker Punch )

Deze film gaat over een meisje op een gesloten afdeling in een ziekenhuis. Ze leeft in haar eigen wereld. Welk nummer past daar beter bij dan “Tomorrow Never Knows” van het Beatles album Rubber Soul uit 1966, vorm gegeven door Alison Mosshart en Carla Azar, het is perfect als achtergrond bij de surrealistische fantasie stukken in de film. “Turn off your mind relax and float downstream” werd een pakkende tekst in de zestiger jaren die past in deze film over innerlijke rebellie met een fantasierijke ontsnapping.

(Bron: tvovermind.com)

(Vert: Trix van Twist)