Veiling van Lennon’s eigen exemplaar van het Beatles-album ‘Yesterday And Today’.

WebmasterBlog, Nieuws

Volgende maand wordt John Lennon’s eigen exemplaar van de Beatles-LP ‘Yesterday And Today’ (met de controversiële ‘Butcher’-hoes) geveild.

Het album uit 1966 werd oorspronkelijk alleen in de VS en Canada uitgebracht. In de jaren 70 kwam het uit in Japan, maar het duurde nog tot 2014 totdat het album – op CD – ook uitkwam in Europa.

Lennon bezat een drukproef-versie van de hoes met daarin de plaat. Deze versie is een van de items die op 11 november worden geveild bij ‘Heritage Auctions’.
Toen Beatlesfan en verzamelaar Dave Morrell in 1971 een keer met Lennon in de studio was en hem zijn verzameling van Beatles-memorabilia en -bootlegs liet zien, gaf Lennon hem het album. De Beatle ruilde het album tegen een tape met opnamen van de Beatles-tribubeband ‘Yellow Matter Custard’ en tekende op de blanco-hoes van de tape in zwarte inkt een man-met-schep en een hond, die samen naar de ondergaande zon kijken.

Op de Beatles-hoes staan ook nog de handtekeningen van Lennon, Paul McCartney en Ringo Starr. Op dit moment kan op dit unieke Beatles-item worden geboden. Verwacht wordt dat het voor meer dan $ 200.000 zal worden geveild.

(Bron: teamrock.com)

(Vert: Aad Kuling)