Vooruit, we hebben het nog één keer over Paul McCartney’s Carpool Karaoke

BFNL BFNL Columns, I look at the world

Natuurlijk, ook ik werd helemaal gelukkig van het 23 minuten en 43 seconden durende filmpje. En ik durf te wedden jij ook! Wij Beatlesfans vinden het nu eenmaal geweldig om onze helden te zien. Dus een filmpje van Paul McCartney? Daar smullen we van!

Ik was dan ook eigenlijk helemaal niet van plan om hier een column aan te wijden. Toegegeven: het is natuurlijk superleuk, Paul die in een auto zijn eigen liedjes zingt. (Daar mogen ze best een avondvullend programma van maken.) Dat-ie in Liverpool rondrijdt, ja, dat is natuurlijk ook geweldig. Maar hé, als het internationale Beatlesnieuws een beetje hebt gevolgd, wist je allang dat Paul een aantal weken terug in Liverpool was om opnames te maken voor de Carpool Karaoke. Ook dat kwam dus niet als een verrassing.

(Maar o my god, stel je eens voor dat je net op die bewuste zaterdag 9 juni in Liverpool was! En dat je dan zo tegen Paul McCartney aanliep – laat staan dat je in de Phil aanwezig was toen hij daar zijn verrassingsconcert gaf. Ik zou denk ik heel hard gaan huilen. En flauwvallen van de shock.)

Toch wil ik het dus nog één laatste keer over Pauls Carpool Karaoke hebben. Want wat mij nog het meest verbaasde, was hoe de rest van de wereld hierop reageerde.

De wereld werd gek.

Echt, ik heb met verbazing naar alle verblufte en enthousiaste en emotionele reacties zitten kijken. Mensen die nauwelijks wisten wie Paul McCartney is, keken het filmpje en werden tot in het diepst van hun ziel geraakt. Bam! Wat een fantastische vent, die Paul McCartney!

En ik dacht: JA MAAR, DAT WIST IK AL LANG!!!

Ik moet eerlijk zeggen dat het nu pas tot mij doordrong dat heel veel van wat ik in mijn leven als een gegeven beschouw, voor andere mensen helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Al die Beatlesfeitjes, -weetjes, -kennis en -trivia die zich in de afgelopen decennia in mijn hoofd hebben genesteld, zijn voor ‘gewone’ mensen een totaal onbekende wereld. Mijn leven is vergroeid met The Beatles en dus met dat van John, Paul, George en Ringo. Dus waar de rest van de wereld helemaal ontroerd raakte van het verhaal achter Let It Be, dacht ik in de eerste instantie: huh, maar dat is toch oud nieuws?

Tot het tot mij doordrong dat het merendeel van de wereldbevolking niet is zoals wij. De meeste mensen zijn geen fanatieke Beatlesfans.

Of althans, dat waren ze niet. Want na het zien van de Paul McCartney Carpool Karaoke is iedereen fan!

– Laura Alblas –