Wereldwijde zoektocht naar unieke Beatles-foto’s

BFNL Nieuws

Er wordt gewerkt aan een opdracht om een unieke fotografische Beatles-biografie annex foto-archief tot stand te brengen. En jouw hulp is daarbij nodig! Om het allerlaatste live-optreden te herdenken dat The Beatles gaven, wordt aan fans gevraagd om foto’s op te sturen die nu nog ergens liggen te verstoffen.

Het eindproduct wordt uitgegeven door Photobox. Onder de naam The People’s Beatles wordt er een fotografisch overzicht gemaakt van de verbazingwekkende reis die The Beatles maakten; van onbekende jochies in Liverpool tot de populairste band in de muziekgeschiedenis. De officiële fotograaf van Paul McCartney neemt de leiding over de wereldwijde oproep aan fans in de hele wereld om op hun zolders naar foto’s van the Fab Four te zoeken die niemand ooit eerder heeft gezien.

Meer dan 500 van de beste foto’s worden opgenomen in een fotoboek, dat in mei zal verschijnen. Ter gelegenheid van de verschijning van het boek wordt er in het Beatles Story Museum in Liverpool een fototentoonstelling worden gehouden. De opbrengst hiervan gaat naar een goed doel in Engeland, dat zich bezighoudt met muziektherapie.

Iedereen wordt aangemoedigd om vóór 16 maart 2019 foto’s en herinneringen te uploaden op www.peoplesbeatles.com.

(Bron: metro.co.uk)

(Vert: Aad Kuling)