Yoko Ono kondigt tweede set album heruitgaven aan

Webmaster Nieuws

Secretly Canadian bereidt zich voor op de komst van ‘Fly’, ‘Approximately Infinite Universe‘ en ‘Feeling The Space‘ in juli. 

Yoko Ono’s enorme heruitgave project gaat verder in juli met de komst van nog drie LP’s van het avantgardistische rockicoon: Fly uit 1971 en een tweetal albums uit 1973 – Approximately Infinite Universe en Feeling The Space.

Secretly Canadian trapte het heruitgaveproject van Ono afgelopen november af met 1968’s Unfinished Music No. 1: Two Virgins, 1969’s Unfinished Music No. 2: Life With Lions en 1970’s Plastic Ono Band.

Zoals bij de eerste verzameling heruitgaven is ook nu ieder album een reconstructie van de vinylverpakking naast de geremasterde audio. Iedere uitgave zal ook de eerste keer zijn dat Ono’s album beschikbaar zijn als digitale download.

De drie komende albums zijn nu al te bestellen voordat ze op 14 juli uitgebracht worden.

Ono’s epische, 95 minuten durende Fly bevat het nummer ‘Don’t Worry, Kyoko (Mummy’s Only Looking For Her Hand in The Snow)’, gespeeld door de sterrenline-up van John Lennon, Eric Clapton, Ringo Starr en Klaus Lennon. Dit geldt ook voor het nummer ‘Mrs. Lennon’ en de 22 minuten durende titeltrack.

Op de net zo massieve dubbel LP Approximately Infinite Universe doet Ono een poging om een meer traditioneel rockalbum te maken – met de hulp van de New Yorkse groep Elephant’s Ear en beperkte bijdrages van Lennon.

Later in 1973 bracht Ono haar politiek geëngageerde LP Feeling the Space uit, die zij grotendeels opnam zonder Lennon; zijn enkele bijdragen aan het album zijn genoemd onder de credit van Johnny O’cean: Ono’s ‘Angry Young Woman’ was geïnspireerd door hun scheiding. Feeling the Space zal vergezeld gaan van een bonustrack, een liveopname van ‘Coffin Car’, dat eerder uitgebracht is op Ono Box uit 1992.

Secret Canadian heeft met het opnieuw uitbrengen van de albums van Ono nog vijf exemplaren te gaan: A Story(opgenomen in 1974 maar uitgebracht in 1992), 1981’s Season of Glass, 1982’s It’s Alright (I See Rainbows), 1985’s Starpeace en 1969’s Unfinished Music No. 3: Wedding Album.

(Bron: rollingstone.com)

(Vert. Laura Alblas)