YOU GAVE ME THE ANSWER – VRAAG VAN JACOB UIT BARCELONA

BFNL Nieuws

Het is misschien een rare gedachte, maar onze idolen, hebben natuurlijk ook hún idolen! Miljoenen tieners in de jaren 60 aanbaden the Beatles. Misschien zijn er nu zelfs nog wel méér mensen die the Beatles aanbidden en daarom vieren we de 50e verjaardag van het laatste openbare optreden van the Beatles!

Maar zelfs onze idolen hebben idolen…

Voor degenen onder ons die het geluk hadden hun idool te mogen ontmoeten: probeer je dat moment weer eens voor de geest te halen – maar zonder camera’s of telefoons, of welk bewijs van de ontmoeting dan ook! Dit is hoe het ging toen the Beatles hun idool ontmoetten: Elvis Presley. Jacob uit Barcelona stelde Paul de volgende vraag:

“Klopt het dat er ergens een opname is van een jamsessie die jullie (the Beatles) hadden met Elvis Presley, en dat jullie Cilla Black’s versie van “Your’e My World” coverden? Hoe was het om Elvis te ontmoeten?”

Paul: “Er is geen opname van een jamsessie met Elvis – zover ik weet! En, ‘You’re My World’? Nee. Het lijkt me sterk. Mocht iemand die opname hebben, dan zou ik ‘m graag willen horen! Ik heb het niet en ik herinner het me ook niet. Maar weet je, er is altijd een kleine kans dat het klopt. Maar zover ik weet, is het niet waar! Het was fenomenaal om Elvis te ontmoeten. Wij groeiden op in Liverpool en ik denk dat het luisteren naar ‘Heartbreak Hotel’ voor ons allevier een enorm omslagpunt was. Wij wilden ook zoiets doen. Dus we groeiden op met een enorm ontzag voor deze fantastische vent die er geweldig uitzag en geweldig zong – en we waren enorm fan! Dus vanaf dat we The Beatles werden probeerden we hem te ontmoeten. Uiteindelijk lukte dat en het was super en we gedroegen ons echt als fans! We hadden zoveel ontzag voor hem, want we waren bij deze man waar we al zo lang fan van waren… Het was gewoon heel speciaal. Het was magisch!”

We zouden maar wat graag in die kamer geweest zijn, hoewel het ook wel weer heel speciaal is dat deze ontmoeting zo uniek was, vergeleken met de dag van vandaag waarin bijna alles wordt vastgelegd!

Van wie ben jij fan, en heb je je idool wel eens ontmoet? Vertel het ons in de reacties hieronder… En als je iets weet van een bootleg van The Beatles / Elvis jam – laat het ons weten!

(Bron: paulmccartney.com)

(Vert.: Ruby Van Den Bergh – Coenraads)