ZELDZAAM EXEMPLAAR ‘WHITE ALBUM’ KAN VOOR $ 1 MILJOEN GEVEILD WORDEN

BFNL Nieuws

Een bijzonder zeldzaam exemplaar van het White Album kan op een aankomende veiling wel eens een zeer grote som geld opleveren. Wat de ‘heilige graal’ van alle Beatles-albums wordt genoemd, kan $1-miljoen opbrengen bij een aankomende veiling in een veilinghuis in New Jersey: ‘Gotta Have Rock And Roll’.

Het is niet zomaar een White Album – het is gemarkeerd als “0000001” en er is meer: de eerste persingen van de albums zijn alleen speciaal gemaakt voor The Beatles en ‘bazen’ van Capitol Records. Volgens Noise11 zijn alle andere bekende exclusieve White Album-records ontzegeld, waardoor die natuurlijk in waarde daalden. Deze is echter volledig intact wat betreft de afdichting in de fabriek, wat een van de belangrijkste factoren is die de waarde ervan op de veiling in New Jersey omhoog zal doen schieten. Het is ook al getaxeerd voor $1-miljoen.

In 2015 veilde Ringo Starr een niet-verzegeld exclusief exemplaar van het White Album, dat voor een flinke $790.000 werd verkocht. Volgens Music News is het feit dat het 0000001 White Album een fabriekszegel heeft, eigenlijk een behoorlijk interessant verhaal. Volgens de site was de 0000001-plaat eigendom van een ‘hooggeplaatste Capitol Records-manager’ die de plaat op de albumreleaseparty pakte.

Diezelfde week had hij naar verluidt de albumhoes teruggebracht naar Capitol Records om hem officieel in de fabriek te laten verzegelen en de rest is geschiedenis. Staat dit op het punt de meest waardevolle Beatlesplaat allertijden te worden?

(Bron: rollingstone.com)
(Vert: Ruby Van Den Bergh – Coenraads)