interview : Franck Leenheer (Beat-meet organisator)

Webmaster BFNL Interviews

De Beat-meet is een begrip in Nederland geworden. Tenminste; bij de fanatieke Beatle-fans. Ieder jaar kan er naar hartenlust gestruind worden tussen platen, boeken, cd’s en memorabilia. Dit jaar is er gekozen voor een nieuwe, grotere, locatie met als doel om de Beat-meet wat nieuw bloed te geven zodat er in de toekomst nog meer genoten kan worden van de enige meeting van Beatle fans in Nederland.  De man achter dit event is Franck Leenheer (rechts op archieffoto hieronder). Hoogste tijd voor de Beatlesfanclub.nl om een aantal vragen op hem af te vuren. 

Hoe is je liefde voor The Beatles begonnen?

Ik hoorde die leuke nummers op de radio in de sixties en ik wist niet eens dat het The Beatles waren, daar was ik toen toch te klein voor. Na 1970 begon ik platen te kopen en na de befaamde ‘ Beatles Dag’ van radio Veronica in 1972 liep het pas echt uit de hand.

Paul McCartney “Ram” – het beste dat hij volgens mij ooit gemaakt heeft.

Van welk Beatle of Beatle gerelateerd album gaat je hart sneller kloppen?

Paul McCartney “Ram” – het beste dat hij volgens mij ooit gemaakt heeft.

Hoe zie je de toekomst van Beat-Meet voor je?

Het is heel hard werken, we leven in een tijd dat alles thuisbezorgd word, en zelfs Beatlesfans zijn aan het vergeten hoe leuk het is om zelf te snuffelen op zo’n beurs en om andere verzamelaars en fans te ontmoeten.

Welke gast of gasten zou Beatlesfanclub.nl nog naar de Beat-Meet moeten halen?

We zijn in Nederland de afgelopen 40 jaar ruim verwend met gasten op Beatlesdagen, en anno 2017 is het een race tegen de klok. En het kost erg veel geld om mensen naar Nederland te laten vliegen en ze onder te brengen in een hotel. Beatlesfanclub.nl en ik krijgen helaas geen subsidie.

Verder ben je natuurlijk zeer actief met Franck Leenheer Records. Wat is je handel?

Ik ben gespecialiseerd in Beatles platen, CD’s, DVD’s, boeken, memorabilia enzovoort, zowel nieuw als tweede hands. Daarnaast verkoop ik natuurlijk ook muziek en collectors items van andere artiesten, veel wordt per post verzonden en in tegenstelling tot de meeste webwinkels worden bij mij de platen en dergelijke oerdegelijk ingepakt zodat alles perfect bij de koper aankomt. Ik heb klanten over de hele wereld. En vanzelfsprekend: organiseer ik al bijna 40 jaar platenbeurzen en Beatles beurzen.

– Tim op het Broek –