Twee Spotify-Playlists met “Liedjes óver the Beatles”

BFNLBFNL Columns, van der Linde vertelt

In de legendarische Dik Voormekaar Show trapte (Ferry) de Groot zijn “Dertig seconden van meneer De Groot” af met: “Hallo fans”. Ik volg een halve eeuw later zijn voorbeeld en richt me tot de trouwe lezersschare van mijn columns op deze site.

In Van Der Linde Vertelt behandelde ik tot nu toe zo’n vijfendertig songs waarin onze Fab4 op één of andere manier figureerde. Aanvankelijk overspoelde inspiratie me als een tsunami en schreef ik obsessief. Inmiddels is het laaghangend fruit geoogst en laat ik me veeleer leiden door suggesties van mijn Beatles-vrienden. Sommige stukjes vind ik nog steeds goed gelukt, andere bij nader inzien minder, lees: té complexe gedachtekronkels.

Over het algemeen knutsel ik graag aan mijn stukjes en doe mijn uiterste best om dat qua spelling, grammatica en zinsbouw zo foutloos mogelijk te doen. Ik hoop uiteindelijk de mensheid tweeënvijftig columns na te laten over míjn kijk op het Beatlesfenomeen; de tijd zal leren of ik dat haal . . . euhm . . . me dat gegund wordt.

Uiteraard stelde ik – onder het pseudoniem Peetur16 – op Spotify een playlist samen van alle liedjes die ik beschreef. Datzelfde deed ik van alle songs die een bijrol speelden; helaas was van deze Runners up niet alles op Spotify vindbaar. Na elke column werk ik beide playlists bij.

Kortom, start Spotify op, steek een waxinelichtje aan, trek een fles open – wisten jullie al dat ik biersuggesties heb voor alle albums van ons viertal? – en dompel jezelf onder in de wondere wereld van de liedjes óver The Beatles.

Peter van der Linde, reacties: pvdltelefoon@live.nl

Spotify playlists: